Konjakksglass

En konjakkglass er et glass på en lav base med en bred koppen som smalner oppover. Glassene er ofte kalt cup eller Cognac Cup. Et annet navn på denne glasstype er snifter. Konjakkglass brukes til å betjene brandy, men også andre typer av likør og single malt whisky.

Populær i konjakksglass

Flere tips om konjakksglass

 • Aida Harvey Karaffelsett 1 Karaffel & 4 - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 80336

  Aida Harvey Karaffelsett 1 Karaffel & 4 - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 80336
  Serien Harvey fra Aida har et elegant mønster, inspirert av elegante fasettslipte krystallglass. Serien gir deg en moderne eleganse. Ta frem Harvey karaffel og glass når du skal servere whisky eller cognac, eller bruk den som en vakker karaffel for å legge til litt luksus til hverdagmiddagen. Kan vaskes i oppvaskmaskin. Karaffel, 70 cl Glass, 24 cl (4 stk) Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Orrefors Street Cognacglass 19 cl

  Orrefors Street Cognacglass 19 cl
  Serien Street er den maskuline barserien skapt av designeren Jan Johansson. Cognacglasset har et kvadratisk mønster, er munnblåst og laget av ekte krystall. Street har fått ikonstatus etter at man kunne se glassene i den popuære serien fra Netfl
 • Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - R-4200/03

  Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - R-4200/03
  Grappa Glass, 1-pack fra Riedel. Whiskeyglass & Cognacglass Klar Glass Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglass Of 25 Cl 4 Pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 6383444

  Orrefors Sofiero Whiskeyglass Of 25 Cl 4 Pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 6383444
  Nyt en mild eller røkt whisky i dette vakre og tiltalende glasset. Glasset er designet for å gi deg den beste smakopplevelsen av din favorittwhisky. Materiale: krystallglass. Tåler ikke oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Cognac Presige 4-P 50cl

  Cognac Presige 4-P 50cl
 • Spiegelau Perfect Serve Whiskey Dof 37 Cl 4-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 4500176

  Spiegelau Perfect Serve Whiskey Dof 37 Cl 4-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 4500176
  4-pakning med Perfect Serve whiskeyglass fra Spiegelau. Disse glassene tilhører serien Perfect Serve som har blitt utviklet sammen med den internasjonalt roste bareksperten Stephan Hinz. Resultatet ble glass med vakre slipede detaljer, laget av slitesterkt glass. Dette glasset er spesielt designet for whiskey. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Cabernet Cognac, 1 stk., 63 cl

  Cabernet Cognac, 1 stk., 63 cl
 • Rosenthal Versace Medusa D'or Whisky 2-pakk 17 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 20665-110300-48870

  Rosenthal Versace Medusa D'or Whisky 2-pakk 17 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 20665-110300-48870
  Versace Medusa d'Or Whisky 2-Pakk, 17 cl fra Rosenthal. Whiskeyglass & Cognacglass Klar Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Kosta Boda Salong Betong Whiskey 28 Cl 2-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Sort - 7092105

  Kosta Boda Salong Betong Whiskey 28 Cl 2-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Sort - 7092105
  Whiskeyglasset fra Kosta Boda har populær, stilren look i glass med klassisk merkelogo hele veien rundt perfekt for whisky og andre brennevin. Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Laget i Polen. Om whiskeyglasset fra Kosta Boda- Laget av glass.- Finnes også som et highball-glass.- Fra kolleksjonen Salong Betong.- Designeren er Salong Betong.- Bredde: 74 mm.- Høyde: 88 mm.- Kapasitet: 28.0 cl.- Laget i Polen.- Laget av glass. Vedlikeholdsinstruksjoner for whiskeyglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel H2o Whiskeyglass 43 Cl 2-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-0414/02

  Riedel H2o Whiskeyglass 43 Cl 2-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-0414/02
  2-pakning med H20 Whiskyglass fra Riedel. Disse whiskyglassene inngår i den populære vinglasserien The O, som kjennetegnes av sin hverdagslige og samtidig trendy stil. Glassene passer perfekt til alle anledninger, og er fin å matche med andre produkter fra The O-serien. Laget av maskinlaget krystall og tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Hadeland Glassverk Odyssé Cognac 24cl

  Hadeland Glassverk Odyssé Cognac 24cl
  Cognacglass fra Odysse og Hadeland Glassverk er del av en serie glass som er designet av en av landets fremste eksperter på vin og design. Cognacglassene er utformet med den kjente ballongen som gjør det mulig å svinge cognacen rundt, i tillegg ti
 • Kosta Boda Line Cognacs 26 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 7021531

  Kosta Boda Line Cognacs 26 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 7021531
  Line Konjakglass fra Kosta Boda. Dette konjakkglasset tilhører den elegante serien Line som er formgitt av Anna Ehrner. Designet er klassisk og har en tynn glasstråd som vikler seg opp rundt begeret. Glasstråden er lagt på for hånd og glasset er munnblåst i Småland. Passer perfekt til festlige anledninger. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Sommelier V.S.O.P Cognacglass 16 cl

  Riedel Sommelier V.S.O.P Cognacglass 16 cl
  Tradisjon og innovasjon - Riedel kan stolt se tilbake på sin 250-årige fremgangshistorie. Fra starten i Nord-Böhmen frem til i dag. Riedel har i 11 generasjoner stått for den fine kunsten å fremstille eksklusive og tidløse vinglass, whiskygla
 • Nachtmann Vivendi Cognacglass 10,9 cl 4 stk

  Nachtmann Vivendi Cognacglass 10,9 cl 4 stk
  Vivendi serien fra Nachtmann er elegante glass som passer til hverdags. Perfekte glass til favorittkonjakken!Kan vaskes i oppvaskmaskin.Rommer: 10,9 cl. Høyde: 17,7 cm. Diameter: 5,8 cm. 
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 6310341

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 6310341
  Whiskyglass i en klassisk stil fra Orrefors, designet av Martti Rytkönen. Det fremhevede og uregelmessige mønsteret gir glassene en dristig personlighet samtidig som de utstråler eleganse. Glassene passer også godt til andre drinker. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Vinum Cognac Hennessy, 2-pakk

  Vinum Cognac Hennessy, 2-pakk
 • Nachtmann Punk Sett Karaffel & 2 Whiskyglass - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 99501

  Nachtmann Punk Sett Karaffel & 2 Whiskyglass - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 99501
  Kolleksjonen Punk fra Nachtmann, utviklet i samarbeid med verdens ledende kunst og design college Central Saint Martins i London. Designer Anke Buchmann har skapt en iøyenfallende samling av høykvalitets krystallglass, og skaper en lysende og glitrende atmosfære inspirert av den engelske punken. Dette settet er en perfekt gave til whiskyelskeren. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Dorre Darry Irish Coffee Sett 12 Deler - Whiskeyglass & Cognacglass Mix - 3-9800

  Dorre Darry Irish Coffee Sett 12 Deler - Whiskeyglass & Cognacglass Mix - 3-9800
  Inneholder 4 glass, 4 skjeer og 4 glassunderlegg. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Orrefors Kosta Boda Street Cognac

  Orrefors Kosta Boda Street Cognac
 • Orrefors Street Whisky Dof 40 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 6540141

  Orrefors Street Whisky Dof 40 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 6540141
  Street er en kraftig barserie fra Orrefors, en av Jan Johanssons kreasjoner. De firkantede slipeskårene er laget for hånd for en ultimat klarhet. Serien ble formgitt med inspirasjon fra New Yorks gatenettverk, dermed har serien fått sitt briljante navn Street. Unn deg selv litt egentid og nyt en whisky i disse stilige og robuste glassene. En perfekt gave til whisky-elskeren! Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Holmegaard Cabernet Cognacglass, 1 stk

  Holmegaard Cabernet Cognacglass, 1 stk
  Framhev den fantastiske smaken og duften av din favoritt Cognac i et spesialdesignet glass fra danske Holmegaard.I serien Cabernet finner vi dette elegante Cognac glasset som er designet med tanke på den å optimere den gyldne drikkens utsøkte smak
 • Orrefors Cognacglass Prestige 4 Pk 50 cl

  Orrefors Cognacglass Prestige 4 Pk 50 cl
  Cognacglass fra Orrefors. Glassene har en ekstra stor ballongform som løfter aromaene, konsentrerer bouqueten samt forsterker smaken av din cognac. I tillegg til cognac passer også glassene til andre drikkevarer og drinker.Spesifikasjoner:Høyde:
 • Riedel Bar Tumbler Rom 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - R-5515/11

  Riedel Bar Tumbler Rom 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - R-5515/11
  Romglasset fra Riedel har elegant, tidløst design i glass med rund kopp perfekt til festlige anledninger. Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Om romglasset fra Riedel- Elegant, tidløst design.- Rund kopp.- Perfekt til festlige anledninger.- Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen.- Romglasset selges i en 4-pakning.- Fra kolleksjonen Bar Tumbler.- Høyde: 205 mm.- Kapasitet: 20.0 cl.- Laget av glass.- 3 års garanti. Vedlikeholdsinstruksjoner for romglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-4400/70

  Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-4400/70
  Sommelier Cognac XO Glass fra Riedel. Dette cognacglasset gjør hver nipp til en smaksopplevelse. Det tilhører den vakre glasskolleksjonen Sommelier, som skiller seg ut med sine enkle glass i høyeste kvalitet. Cognacglaset er laget av håndlaget krystall og passer perfekt til fest. Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • GC Konjakkglass, 2 stk., 40 cl

  GC Konjakkglass, 2 stk., 40 cl
 • Rosendahl Grand Cru Cognacglass 2 stk 40 cl

  Rosendahl Grand Cru Cognacglass 2 stk 40 cl
  Fasongen på disse cognacglassene gjør at både cognac og  brandy får en god overflate å utvikle seg på, og duftene konsentreres slik at smaksinntrykket forsterkes. Glassets størrelse gjør at det passer utmerket til andre spritso
 • Riedel Vinum Konjakk/brandy 2-pk 84 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-6416/18

  Riedel Vinum Konjakk/brandy 2-pk 84 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-6416/18
  En 2-pakning med Vinum Konjakk/Brandyglass fra Riedel. Disse elegante glassene med generøst volum tilhører den etablerte vinserien Vinum. Nytelsen av å drikke brandy begynner med et godt glass, disse glassene fra Riedel bør alle brandyelskere ha hjemme. De er designet for å ligge godt i hånden, slik at drikkevarene varmes opp til den perfekte temperaturen. På denne måten fremheves drikkens unike karakter. Laget av krystallglass, tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Street Cognac 15 cl

  Street Cognac 15 cl
 • Perfection konjakkglass klar 36 cl 6 stk.

  Perfection konjakkglass klar 36 cl 6 stk.
 • Nachtmann Noblesse Sett Karaffel & 2 Glass - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 91899

  Nachtmann Noblesse Sett Karaffel & 2 Glass - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 91899
  Et sett med Noblesse karaffel og to whiskyglass fra Nachtmann. Dette settet tilhører serien Noblesse, som består av glass med et klassisk diamantmønster som gir en eksklusiv følelse i hjemmet. Glasset har en god vekt som ligger stabilt i hånden, karaffelen blir et vakkert element i barskapet. Et must for whiskyentusiasten! Laget av krystall. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglass Double Of 35cl - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 6383441

  Orrefors Sofiero Whiskeyglass Double Of 35cl - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 6383441
  Sofiero Whiskeyglass Double OF 35cl fra Orrefors. Whiskeyglass & Cognacglass Klar Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Spiegelau Whiskysnifter 2-pakk 17 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 4280263

  Spiegelau Whiskysnifter 2-pakk 17 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 4280263
  2-pakning med whiskeyglass fra Spiegelau. Disse whiskeyglassene har en avrundet klokke som smalner øverst, samt en kortere stilk. Designet er nøye uttenkt, og formen på glasset fremhever drikkens aroma og smak. Glasset er egnet for whisky, likører, rom og gin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Spiegelau Premium Whisky Snifter 28 Cl 4-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 4460177

  Spiegelau Premium Whisky Snifter 28 Cl 4-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - 4460177
  Premium Whisky Snifter 28 cl, 4-Pakk fra Spiegelau. Whiskeyglass & Cognacglass Klar Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Nachtmann Bossa Nova Bar Glassett 12 Deler - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 102710

  Nachtmann Bossa Nova Bar Glassett 12 Deler - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 102710
  Glassettet fra Nachtmann har et karakteristisk design med en flettet rutemønster for en trendy look. Det er laget av eksklusivt krystallglass med en høy klarhet perfekt til finere anledninger. Det har seks longdrinkglass med seks whiskeyglass. Om glassettet fra Nachtmann- Longdrinkglass: 6 x 39,5 cl.- Whiskeyglass: 6 x 33 cl.- Dette glassettet er en del av serien Bossa Nova fra Nachtmann.- Laget av krystallglass. Vedlikeholdsinstruksjoner for glassettet- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakk 2-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 25359

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakk 2-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 25359
  Blyfritt glass. Tåler oppvaskmaskin, max. 50-55 grader. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch La Divina Whiskeyglass 36 Cl 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 11-3667-8250

  Villeroy & Boch La Divina Whiskeyglass 36 Cl 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - 11-3667-8250
  Whiskeyglasset fra Villeroy & Boch har elegant design i krystallglass med avrundet, tidløs form perfekt for whisky og andre brennevin. Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Tåler oppvaskmaskin. Om whiskeyglasset fra Villeroy & Boch- Laget av krystallglass.- Finnes også som et vinglass.- Perfekt for whisky og andre brennevin.- Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen.- Fra kolleksjonen La Divina.- Kapasitet: 36 cl.- Diameter: 86 mm. Vedlikeholdsinstruksjoner for whiskeyglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Luigi Bormioli Vinoteque cognacglass

  Luigi Bormioli Vinoteque cognacglass
  Uansett om du foretrekker cognac, armagnac, brandy, rom eller fatlagret grappa, så må du ha det perfekte glasset. Luigi Bormiolis Vinoteque cognac-glass passer perfekt i hånden slik at de komplekse aromaene blir frigitt. Vinoteque er en serie av e
 • Eva Solo Glass Cognac Skrå

  Eva Solo Glass Cognac Skrå
 • Riedel O Cognac- & Whiskyglass 23,5 cl 2-pk

  Riedel O Cognac- & Whiskyglass 23,5 cl 2-pk
  Tradisjon og innovasjon - Riedel kan stolt se tilbake på sin 250-årige fremgangshistorie. Fra starten i Nord-Böhmen frem til i dag. Riedel har i 11 generasjoner stått for den fine kunsten å fremstille eksklusive og tidløse vinglass, whiskygla
 • Perfection Konjakkglass, 1 stk., 36 cl

  Perfection Konjakkglass, 1 stk., 36 cl
 • Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 6540156

  Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 6540156
  Street er en kraftfull barserie fra Orrefors som er en av Jan Johanssons skapelser. De kvadratiske slipeskårene er laget for hånd for ultimat skarphet og har fått sin inspirasjon fra New Yorks gatenett, derfor har serien fått sitt brilliante navn Street. Cognacglasset er perfekt for å servere gjestene en avec til kaffen. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Rosendahl Grand Cru Cognacglass 40cl 2pk

  Rosendahl Grand Cru Cognacglass 40cl 2pk
 • Riedel Sommelier Single Malt Whiskey - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - R-4400/80

  Riedel Sommelier Single Malt Whiskey - Whiskeyglass & Cognacglass Klar - R-4400/80
  The Sommelier glassserie started its journey in 1973 and has since developed to todays design. Each glass is made for enhance every speciel grape and is one of the most requested handmade glass. The upper parts is made into a mold, and the rest is made all by hand in 24% lead crystal. Sommelier Single malt whiskyglass holds 20cl. Dishwasher safe. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Cognac Hennessey 17 Cl 2-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-6416/71

  Riedel Vinum Cognac Hennessey 17 Cl 2-pakk - Whiskeyglass & Cognacglass Krystall Klar - R-6416/71
  2-pakning med Vinum Hennessey Cognacglas fra Riedel. Disse elegante cognacglass på stett med liten klokke tilhører den etablerte vinserien Vinum. Nytelsen av å drikke cognac starter med et godt glass, og glassene fra Riedel bør alle cognacelskere ha hjemme! Det er designet for å samle sammen cognacens dufter og smaker, og passer godt til søtere, rundere fatlagret sprit. Laget av krystall og tåler oppvaskmaskin. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Rocks Whisky 2-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass - R-6417/02

  Riedel Rocks Whisky 2-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass - R-6417/02
  Drink Specific er en kombinasjon av Riedels tradisjon med vakre former og mixolog Zane Harris kompetanse. Serien består av 6 forskjellige glass der utformingen på kuppelen, volumet og størrelsen på glasset spiller sin spesielle rolle i å fremheve sin spesielle drikke. Utforsk din indre bartender med denne unike serien med tidløse, elegante og smarte glass. Rocks passer spesielt bra til servering av drikke "on the rocks", med knust is eller isbiter, ettersom diameteren på glasset er relativt stor. Glassmodellen er en standard blant drikkeglass og går også under navnet Old Fashioned glass, oppkalt etter den klassiske whiskydrinken. Mønsteret som pryder glasset er dekorativt og viser et tydelig merke for 6 ml, for å hjelpe deg med å blande en perfekt balansert drink. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Holmegaard Perfection Konjakkglass 36 cl 6 stk, Klar

  Holmegaard Perfection Konjakkglass 36 cl 6 stk, Klar
  La Cognac glasset perfection ta deg med på en reise med fantastiske smaker og dufter. Holmegaard er et dansk designerfirma som i mer enn 190 år har arbeidet med en stolt glasstradisjon. Serien Perfection er resultatet av deres prisbelønte samarbei
 • Eva Solo Cognacglass

  Eva Solo Cognacglass
  Dette cognac-glass fra Eva Solo vil få det beste frem i cognac´en - glasset er en del av Eva Solos glass-serie, hvor glassene er formgivet så de gir den beste opplevelse med forskjellige drikkevarer. Det gjelder også for dette cognac-glass. Glas
 • Spiegelau Digestive 13,5 Cl 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 4510173

  Spiegelau Digestive 13,5 Cl 4-pk - Whiskeyglass & Cognacglass Glass Klar - 4510173
  En 4-pakning med Digestive glass fra Spiegelau. Disse glassene passer perfekt for destillerte drikker som whisky, akevitt og konjakk. Her møtes funksjon og estetikk, resultatet er et vakkert glass som gjør smaken og aromaopplevelsen perfekt. Selges i en 4-pakning. Kjøp Whiskeyglass & Cognacglass og andre Glass hos Royal Design.

Spirits laget av druer fra Cognac

Drikken brandy er en destillert vin laget av druer Ugni Blanc. For å ringe cognac må gjøre det på druer fra Cognac-regionen i det vestlige Frankrike. Det må også være i alderen på eikefat i over to år. Tillatte druer er Ugni Blanc, Folle Blanc og Colombard. Hvis du vil vite mer om cognachistorie er det mye skrevet om det på Wikipedia.

Å prøve cognac

Når du skal prøve cognac, ikke stikke nesen ned slik som å gjøre den vinsmaking. Aromaer av brandy er så sterk at den kan nummen følelse av lukt.

- Hell nogle cl i en konjakkglass - Spin glass i ti sekunder, og deretter la den stå så lenge - Vipp glasset og satte nesen nær kanten - Sniffe cognac (ingen dype åndedrag) - Smak på ved å fukte leppene. Du bør ikke vaske rundt brandy som de gjør med vin.