Glass og porselen » Glass » Konjakksglass

Varemerker på konjakksglass

Konjakksglass

Populær i konjakksglass

Flere tips om konjakksglass

Glass med bred cup

En konjakkglass er et glass på en lav base med en bred koppen som smalner oppover. Glassene er også ofte kalt cup eller Cognac Cup. Et annet kallenavn på denne glasstype er snifter. Denne type glass som brukes til å betjene brandy, men også andre typer av likør og single malt whisky.

Spirits laget av druer fra Cognac

Drikken brandy er en destillert vin laget av druer Ugni Blanc. For å ringe cognac må gjøre det på druer fra Cognac-regionen i det vestlige Frankrike. Det må også være i alderen på eikefat i over to år. Tillatte druer er Ugni Blanc, Folle Blanc og Colombard. Hvis du vil vite mer om cognachistorie er det mye skrevet om det på Wikipedia.

Å prøve cognac

Når du skal prøve cognac, ikke stikke nesen ned slik som å gjøre den vinsmaking. Aromaer av brandy er så sterk at den kan nummen følelse av lukt.

- Hell nogle cl i en konjakkglass - Spin glass i ti sekunder, og deretter la den stå så lenge - Vipp glasset og satte nesen nær kanten - Sniffe cognac (ingen dype åndedrag) - Smak på ved å fukte leppene. Du bør ikke vaske rundt brandy som de gjør med vin.

 

Varemerker med konjakksglass

Dixie, Eva Solo, Hay, Holmegaard, Kosta Boda, Madam Stoltz, Magnor, Normann Copenhagen, NORR11, Orrefors, Rosendahl Copenhagen, Rosenthal, Spiegelau, Versace, Witloft, Övriga