Glass og porselen » Krus » Espresso

Varemerker på espressokopper:

Espressokopper

At brygge sitt eget espresso hjemme i espressomaskin har blitt vanlig. En espresso skall serveres i søte små espressokopper i porselen. Her finner du forslag om espressokopper som du kan kjøpe online.

Populær i espressokopper

Flere tips om espressokopper

Espresso kaffe og dens historie

Espresso lages med høyt trykk å gjennom å trykke varmt vann gjennom finmalt pulver av kaffebønner. I løpet av prosessen, ekstraheres både oppløselige og uoppløselige stoffer fra kaffepulveret. De uløselige gir espresson sin kremaktige konsistens.

Her kan du se en video av hvordan det ser ut når du gjør en espresso fra kaffebønnene i en semi-automatisk kaffemaskin til hjemmebruk (Breville Barista Express).

Hvis du topper din espresso med skummet melk heter den Latte Macciato.

Italiensk patent for espressomaskin i 1884

Noe av en fødsel for espresso er troligtvis Angelo Moriondos patent i 1884 på en dampdrevet kaffemaskin å være. Maskinen gjorde imidlertid sterk kaffe i store mengder og ikke som dagens espressomaskiner som gjør en kopp for én person.

På begynnelsen av 1900-tallet ble det gjort flere forbedringer til Moriondos oppfinnelse. I 1905 ble selskapet stiftet La Pavoni. Virksomheten var basert på et patent fra 1901 av Luigi Bezzera. Nå startet industriell produksjonen å man begynte å selge til kafeer eller espresso bars.

Det faktum at det krever spesialutstyr har gjort espresso langt bare vært tilgjengelig gjennom kafeene. I dag har teknologien flyttet frem og vi kan kjøpe espressomaskin for hjemmebruk til rimelige priser.

Espresso størrelser og lengder

En espresso kan beskrives i både størrelse og lengde. Det er en standardisert terminologi bak, men det kan være lokale variasjoner. Hvis du besøker en kafé i Italia og bestiller en dobbel espresso er det ikke sikkert at du får det samme som i en norsk kafé.

Størrelser: Single - dobbel - trippel

Størrelsen på en espresso beskrevet av ordene enkle, doble eller triple. Hva det betyr er hvor mye volum av kaffe du får. En enkel espresso er 25 ml, 50 ml dobbel og en trippel 75 ml. For å gjøre en enkel, trenger du ca 7 gram malt kaffe. For en dobbel eller trippel trenger du 14 g og 21 g kaffepulver.

Lengder på espresso

Lengden av en espresso beskriver hvordan lenge utvinning er i gang. En kort espresso er kalt ristretto , en normal utvinning av normale og en lengre utvinning kalles lungo . Den vanligste lengden er espresso ristretto, så hvis ingen spør deg om hva lengden du ønsker, er det mest sannsynlig slik du får. Det er også en super lang espresso. Det kalles vanligvis caffe crema, og er den mest kremet variant av espresso.