Espressokopper

Her har vi samlet et utvalg espressokopper med design fra populære merkevarer. Du finner små kaffekopper med og uten skål og håndtak.

At brygge sitt eget espresso hjemme i espressomaskin har blitt vanlig. En espresso skall serveres i søte små espressokopper i porselen. Her finner du forslag om kopper for espresso som du kan kjøpe online.

Populær i espressokopper

Flere tips om espressokopper

 • Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 stk., karamell

  Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 stk., karamell
  Nyt din morgenespresso i denne elegante og tidsløse espressokopp fra Loveramics' Egg-kolleksjon. Koppen er, som den øvrige kolleksjonen, laget av sterk porselen, som er brent ved 1300°C for å oppnå de klare, strålende fargene, som kjennetegner
 • Blonder Espressokopp Lyserosa 10 cl

  Blonder Espressokopp Lyserosa 10 cl
 • Espressokopp med fat Dots Gold 2-pakning

  Espressokopp med fat Dots Gold 2-pakning
 • Blue Italian Espressokopp & Fat 9 cl

  Blue Italian Espressokopp & Fat 9 cl
 • Bubbles Espressokopp Turkis

  Bubbles Espressokopp Turkis
 • Spiegelau Perfect Serve Espressoglass 4-pakk - Espressokopper Klar - 4500191

  Spiegelau Perfect Serve Espressoglass 4-pakk - Espressokopper Klar - 4500191
  Perfect Serve Espressoglass 4-Pakk, Klar fra Spiegelau. Espressokopper Klar Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp Ocean

  Bubbles Espressokopp Ocean
 • Bastian Risretto Espressokopp 5cl Hvit

  Bastian Risretto Espressokopp 5cl Hvit
 • Espressokopp Blonder Ocean 10 cl

  Espressokopp Blonder Ocean 10 cl
 • Pulcina Espressobrygger 1 kopp Aluminium/Rød

  Pulcina Espressobrygger 1 kopp Aluminium/Rød
 • Villeroy & Boch Gray Pearl Espressokopp 10cl

  Villeroy & Boch Gray Pearl Espressokopp 10cl
 • Villeroy & Boch Manufacture Rock Espressokopp 10 Cl - Espressokopper Porselen Hvit - 10-4240-1420

  Villeroy & Boch Manufacture Rock Espressokopp 10 Cl - Espressokopper Porselen Hvit - 10-4240-1420
  Espressokoppen fra Villeroy & Boch er laget av porselen med en matt, rå struktur. Den har en uttrykksfull, unik look perfekt for både hverdag og fest. Om espressokoppen fra Villeroy & Boch- Finnes i 2 forskjellige farger. Vedlikeholdsinstruksjoner for espressokoppen- Dette produktet tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Bitz Espressokopp svart ass 6 stk. Kommer mai -23.

  Bitz Espressokopp svart ass 6 stk. Kommer mai -23.
  BITZ Espressokopp produsert i svart stentøy. Matt svart utside, assortert ravgul, lilla, rosa, mørkeblå, grønn og kremfarget innside. Inneholder 10 cl. Dia. 5,5 x H 6,5 cm.Stentøyet er produsert med en vakker reaktiv glasur, som gir en ekstra glød. Stentøyet tåler oppvaskmaskin, mikroovn og stekeovn opp til 220 gr. BITZ matte og reaktive glasur gjør hvert produkt unikt. Riper og skjæremerker vil kunne ses. Dette er ikke en feil. BITZ koncept.
 • House Doctor Pion Espressokopp Hvit / - Espressokopper Stengods Grå - 206260100

  House Doctor Pion Espressokopp Hvit / - Espressokopper Stengods Grå - 206260100
  Espressokoppen fra House Doctor har et stilrent, diskret design i stentøy med rustikke flekker og et håndtak på siden perfekt for espresso og gløgg. Kombiner med andre deler i serien og skap din personlige look. Hver artikkel er unik og kan variere litt i utseende. Om espressokoppen fra House Doctor- Stilrent, diskret design.- Laget av stentøy.- Rustikke flekker.- Håndtak på siden.- Høyde: 55 mm.- Diameter: 60 mm. Vedlikeholdsinstruksjoner for espressokoppen- Tåler oppvaskmaskin.- Tåler mikrobølgeovn. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Louise Roe Ceramic Pisu Espressokopp 6.5 Cm - Espressokopper Keramikk Vanilla White - 10160-14-26

  Louise Roe Ceramic Pisu Espressokopp 6.5 Cm - Espressokopper Keramikk Vanilla White - 10160-14-26
  Espressokoppen fra Louise Roe har et stilrent design i keramikk. Kombiner med andre deler i serien og skap din personlige look. Om espressokoppen fra Louise Roe- Laget av keramikk.- Høyde: 65 mm.- Diameter: 60 mm. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp Blå

  Bubbles Espressokopp Blå
 • Pillivuyt Eden espresso-kopp

  Pillivuyt Eden espresso-kopp
  Nyt din espresso I en kopp som har perfekt størrelse. Pillivuyts Eden koppen er velegnet til espresso takket være størrelsen på 8cl. Eden-serien er laget i et enkelt og tidløst design, som er designet til både hverdag og spesielle anledninger.
 • Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 stk, Basilikumgrønn

  Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 stk, Basilikumgrønn
  Nyt din morgenespresso i denne elegante og tidsløse espressokopp fra Loveramics' Egg-kolleksjon. Koppen er, som den øvrige kolleksjonen, laget av sterk porselen, som er brent ved 1300°C for å oppnå de klare, strålende fargene, som kjennetegner
 • Espressokopp Steintøy – Grå

  Espressokopp Steintøy – Grå
 • Espressokopp Blonder Ocean 10 cl

  Espressokopp Blonder Ocean 10 cl
 • Broste Copenhagen Nordic Vanilla Espressokopp Med Tallerken 5 Cl - Espressokopper Stengods Cream - 14533468

  Broste Copenhagen Nordic Vanilla Espressokopp Med Tallerken 5 Cl - Espressokopper Stengods Cream - 14533468
  Espressokoppen fra Broste Copenhagen har rustikt, moderne design i håndglasert stentøy perfekt for hverdagsbruk, til frokost eller ettermiddagskaffe. Den har praktisk håndtak på siden med matchende tallerken. Den har flekkete mønster med vakre detaljer. Hver artikkel er unik på grunn av dens håndlagete design. Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Om espressokoppen fra Broste Copenhagen- Laget av stentøy.- Hver artikkel er unik på grunn av dens håndlagete design.- Fra kolleksjonen Nordic Vanilla.- Finnes også som en middagstallerken.- Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Vedlikeholdsinstruksjoner for espressokoppen- Kan vaskes i oppvaskmaskin på opptil 65°C. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp Grønn

  Bubbles Espressokopp Grønn
 • Espressokopp Bubbles Sand

  Espressokopp Bubbles Sand
 • 2 Espressokopper Chocolate

  2 Espressokopper Chocolate
 • Hammershøi Espressokopp 10 cl Antrasittgrå

  Hammershøi Espressokopp 10 cl Antrasittgrå
 • Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl Oransje - Espressokopper Keramikk Orange - EBOR265MB

  Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl Oransje - Espressokopper Keramikk Orange - EBOR265MB
  Denne Espressokpoppen på 10 cl fra Mateus er hentet fra serien Bubbles som inneholder fat, lyslykter, krus, skåler og mye mer. Serien Bubbles går i samme spor som resten av produktene fra Mateus, hvor svensk design er blandet med solid håndverk fra Portugal. I likhet med alle andre produkter fra Mateus, blir disse fra serien Bubbles også laget for hånd av leire, som deretter er malt for hånd. Det kan derfor være ulikheter i fargen, noe som gjør hvert eksemplar helt unikt. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Moka Espressobrygger 1 kopp

  Moka Espressobrygger 1 kopp
 • Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 stk., hvit

  Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 stk., hvit
  Nyt din morgenespresso i denne elegante og tidsløse espressokopp fra Loveramics' Egg-kolleksjon. Koppen er, som den øvrige kolleksjonen, laget av sterk porselen, som er brent ved 1300°C for å oppnå de klare, strålende fargene, som kjennetegner
 • Iittala Taika Espresso Kopp - Espressokopper Porselen Blå - 1012445

  Iittala Taika Espresso Kopp - Espressokopper Porselen Blå - 1012445
  En vakker espressokopp med et mønster av en ugle og en skog skapt av designeren Klaus Haapaniemi. Kompletter gjerne med det matchende espressofatet fra den samme serien. Fatet selges separat. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp Rosa

  Bubbles Espressokopp Rosa
 • House Doctor Pion espressokopp, hvit/grå

  House Doctor Pion espressokopp, hvit/grå
  Porselen fra House Doctors Pion-serie har et rustikk, nordisk utseende og finnes i flere dempede farger. Espressokoppen i hvit-grå design har et behagelig håndtak, med et godt grep og er perfekt som favorittkopp i hverdagen. Tåler vask i oppvaskma
 • Espressokopp Sablo 7 cl

  Espressokopp Sablo 7 cl
  SABLO er et servise fra Blomus produsert i steintøy formet på ekstremt høy temperatur. Det gir serviset høy holdbarhet og en lett grovhet, i kombinasjon med myke former og avrundede kanter. Serviset er delvis glasert, og designen minner om vann s
 • Broste Copenhagen Nordic Espressokopp - Espressokopper Stengods Grå - 14531032

  Broste Copenhagen Nordic Espressokopp - Espressokopper Stengods Grå - 14531032
  Tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Fargeforskjeller forekommer. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 stk, Elfenben

  Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 stk, Elfenben
  Nyt din morgenespresso i denne elegante og tidsløse espressokopp fra Loveramics' Egg-kolleksjon. Koppen er, som den øvrige kolleksjonen, laget av sterk porselen, som er brent ved 1300°C for å oppnå de klare, strålende fargene, som kjennetegner
 • Pulcina Espressobrygger 1 kopp Aluminium/Svart

  Pulcina Espressobrygger 1 kopp Aluminium/Svart
 • Espressokopp Steingods

  Espressokopp Steingods
 • Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl - Espressokopper Keramikk Sand - EBSA265MB

  Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl - Espressokopper Keramikk Sand - EBSA265MB
  Denne Espressokpoppen på 10 cl fra Mateus er hentet fra serien Bubbles som inneholder fat, lyslykter, krus, skåler og mye mer. Serien Bubbles går i samme spor som resten av produktene fra Mateus, hvor svensk design er blandet med solid håndverk fra Portugal. I likhet med alle andre produkter fra Mateus, blir disse fra serien Bubbles også laget for hånd av leire, som deretter er malt for hånd. Det kan derfor være ulikheter i fargen, noe som gjør hvert eksemplar helt unikt. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Mateus Msy Espressokopp 8 Cl - Espressokopper Keramikk Sand - ESA07MSY

  Mateus Msy Espressokopp 8 Cl - Espressokopper Keramikk Sand - ESA07MSY
  Denne espressokoppen har blitt utviklet gjennom et samarbeid mellom den prisbelønte franske designeren Sam Baron og Costas Voyatziz, grunnleggeren av den internasjonale designportalen Yatzer. Samlingen heter MSY, og er en hyllest til keramikken. Designet er skapt i Sverige, og deretter håndlaget og håndmalt av erfarne keramikere i Portugal. Dette betyr at ulikheter i farge kan forekomme, noe som gjør hver kopp unik. Dette gjør også at produsering- og leveringstiden kan variere. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • MSY Espressokopp Icy blue 8 cl

  MSY Espressokopp Icy blue 8 cl
 • All Time, fat til Espressokopp, hvit

  All Time, fat til Espressokopp, hvit
 • Espressokopp Sablo 7 cl

  Espressokopp Sablo 7 cl
  SABLO er et servise fra Blomus produsert i steintøy formet på ekstremt høy temperatur. Det gir serviset høy holdbarhet og en lett grovhet, i kombinasjon med myke former og avrundede kanter. Serviset er delvis glasert, og designen minner om vann s
 • Design Letters Espressokopper 4-pk - Espressokopper Benporselen Hvit - 10201300

  Design Letters Espressokopper 4-pk - Espressokopper Benporselen Hvit - 10201300
  Espressokoppsett 1234 i hvitt, fra danske Design Letters. Krusene er dekorert med Arne Jacobsens tall 1-4 fra 1937 i sort. Bruk koppene til espresso, eller ha de som dekorasjon.SpesifikasjonKopper fra Design Letters med tallene 1-4.Produsert av høykvalitets benporselen.Skriften ble designet av Arne Jacobsen 1937.Brukes til espresso, eller som dekorasjon.Størrelse: 5,5x6 cm. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp Lyseblå

  Bubbles Espressokopp Lyseblå
 • Villeroy & Boch Anmut Platinum No.1 Espressokopp 10cl

  Villeroy & Boch Anmut Platinum No.1 Espressokopp 10cl
 • Inku espressokopp 10 cl, grønn

  Inku espressokopp 10 cl, grønn
 • Espressokopp 6 stk. ass. Bitz

  Espressokopp 6 stk. ass. Bitz
 • Villeroy & Boch Rose Garden Espressokopp og skål Rosa

  Villeroy & Boch Rose Garden Espressokopp og skål Rosa
  En blanding av rosa akvarellnyanser understreker den feminine karakteren til Rose Garden-kolleksjonen og kombinerer farger, former og lys med all den virtuose naturens teft. Rose Garden er et ideelt valg for en vårbrunsj eller en sommertilstelning, og vil snart være din favorittkolleksjon.
 • Sagaform Ellen Kopper 18 Cl 2-pk - Espressokopper Stengods Grønn - 5018345

  Sagaform Ellen Kopper 18 Cl 2-pk - Espressokopper Stengods Grønn - 5018345
  Koppene fra Sagaform har et stilrent design med myke, bølgete former som skaper en følelse av ro og harmoni. De har en liten størrelse perfekt for espresso og gløgg. Koppene er laget av robust stentøy i to forskjellige farger å velge mellom. Om koppene fra Sagaform- Velg mellom to forskjellige farger.- Laget av stentøy.- Finnes også som et skålsett.- Selges i en 2-pakning. Vedlikeholdsinstruksjoner for koppene- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.
 • Porsgrunds Porselænsfabrik Sense Espressokopp & Skål 6cl

  Porsgrunds Porselænsfabrik Sense Espressokopp & Skål 6cl
  Espressokopp og skål fra Sense og Porsgrund Porselensfabrikk er del av en elegant, tidløs og stilren serviseserie. Sense er Porsgrund Porselensfabrikk sitt mest komplette servise, noe som gjør det enkelt å dekke bordet i en rød tråd med alt du
 • Hammershøi Espressokopp 10 cl hvit (18010)

  Hammershøi Espressokopp 10 cl hvit (18010)
 • Byon Niki Espressokopp Med Skål /Rød - Espressokopper Keramikk Grå - 750-013g

  Byon Niki Espressokopp Med Skål /Rød - Espressokopper Keramikk Grå - 750-013g
  En moderne espressokopp med skål fra ByOn. Niki kopp finnes i forskjellige farger som er flotte å kombinere sammen. Kjøp Espressokopper og andre Kopper & Krus hos Royal Design.

Espresso kaffe og historie

Espresso lages med høyt trykk å gjennom å trykke varmt vann gjennom finmalt pulver av kaffebønner. I løpet av prosessen, ekstraheres både oppløselige og uoppløselige stoffer fra kaffepulveret. De uløselige gir espresson sin kremaktige konsistens.

Her kan du se en video av hvordan det ser ut når du gjør en espresso fra kaffebønnene i en semi-automatisk kaffemaskin til hjemmebruk (Breville Barista Express).

Hvis du topper din espresso med skummet melk heter den Latte Macciato.

Italiensk patent for espressomaskin i 1884

Noe av en fødsel for espresso er troligtvis Angelo Moriondos patent i 1884 på en dampdrevet kaffemaskin å være. Maskinen gjorde imidlertid sterk kaffe i store mengder og ikke som dagens espressomaskiner som gjør en kopp for én person.

På begynnelsen av 1900-tallet ble det gjort flere forbedringer til Moriondos oppfinnelse. I 1905 ble selskapet stiftet La Pavoni. Virksomheten var basert på et patent fra 1901 av Luigi Bezzera. Nå startet industriell produksjonen å man begynte å selge til kafeer eller espresso bars.

Det faktum at det krever spesialutstyr har gjort espresso langt bare vært tilgjengelig gjennom kafeene. I dag har teknologien flyttet frem og vi kan kjøpe espressomaskin for hjemmebruk til rimelige priser.

Espresso størrelser og lengder

En espresso kan beskrives i både størrelse og lengde. Det er en standardisert terminologi bak, men det kan være lokale variasjoner. Hvis du besøker en kafé i Italia og bestiller en dobbel espresso er det ikke sikkert at du får det samme som i en norsk kafé.

Størrelser: Single - dobbel - trippel

Størrelsen på en espresso beskrevet av ordene enkle, doble eller triple. Hva det betyr er hvor mye volum av kaffe du får. En enkel espresso er 25 ml, 50 ml dobbel og en trippel 75 ml. For å gjøre en enkel, trenger du ca 7 gram malt kaffe. For en dobbel eller trippel trenger du 14 g og 21 g kaffepulver.

Lengder på espresso

Lengden av en espresso beskriver hvordan lenge utvinning er i gang. En kort espresso er kalt ristretto , en normal utvinning av normale og en lengre utvinning kalles lungo . Den vanligste lengden er espresso ristretto, så hvis ingen spør deg om hva lengden du ønsker, er det mest sannsynlig slik du får. Det er også en super lang espresso. Det kalles vanligvis caffe crema, og er den mest kremet variant av espresso.