Vinglass

Her finner du forksjellige vinglass i fin design. Se alle eksklusive, fine vinglass i krystall og billige glass til vin og annen drikke.

Populær i vinglass

 • Spiegelau Authentis Casual Rødvinsglass 6-pk

  Spiegelau Authentis Casual Rødvinsglass 6-pk
  Authentis Casual passer både til vin og vann. Et trendy glass uten stett men med samme glassklokke som den flere ganger prisbelønte serien  Authentis. Authentis Casual er mer som et allroundglass som ikke gir avkall på smaken.
 • Syrah Vinglass 40 cl

  Syrah Vinglass 40 cl
 • Riedel O Happy Vinglass 32 cl 4-pk

  Riedel O Happy Vinglass 32 cl 4-pk
  Tradisjon og innovasjon - Riedel kan stolt se tilbake på sin 250-årige fremgangshistorie. Fra starten i Nord-Böhmen frem til i dag. Riedel har i 11 generasjoner stått for den fine kunsten å fremstille eksklusive og tidløse vinglass, whiskygla
 • Villeroy & Boch Maxima Bordeaux 25,2 Cm 4-pk - Vinglass Glass Klar - 1137310010

  Villeroy & Boch Maxima Bordeaux 25,2 Cm 4-pk - Vinglass Glass Klar - 1137310010
  Maxima er en serie med krystall fra Villeroy & Boch. Maxima Bordeaux kommer i 4-pakning. Elegante og stilrene glass, perfekte for den gode rødvinen. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.

Flere tips om vinglass

 • Frederik Bagger Crispy Monsieur Rødvinsglass 45 Cl 2-pk Emerald - Vinglass Krystall Emerald Green - 10465

  Frederik Bagger Crispy Monsieur Rødvinsglass 45 Cl 2-pk Emerald - Vinglass Krystall Emerald Green - 10465
  Rødvinsglassene fra Frederik Bagger er laget av øko-vennlig, ikke-giftig krystallglass. Med produkter fra denne serien skaper du enkelt en elegant borddekking som passer perfekt for finere anledninger. Om rødvinsglassene fra Frederik Bagger- Laget av krystallglass.- Diamantslipte og laget av glass.- Fra kolleksjonen Crispy.- 10 års garanti.- Kapasitet: 45 cl.- Kombiner rødvinsglassene med et hvitvinsglass fra Frederik Bagger. Vedlikeholdsinstruksjoner for rødvinsglassene- Tåler temperaturer på opp til 180°C.- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Tell Me More Galette vinglass low, smoke

  Tell Me More Galette vinglass low, smoke
  Vinglassene Galette Low fra Tell Me More er håndlagde og er produsert av gjenvunnet glass. Glassene er en lavere variant av søsteren Galette High og kommer i to forskjellige farger, clear og smoke. Det perfekte tillegget til vinbaren din!
 • Swirl vinglass lav, oker

  Swirl vinglass lav, oker
 • Orrefors Difference Crisp Hvitvinsglass 46 Cl - Vinglass Munnblåst Glass Klar - 6292118

  Orrefors Difference Crisp Hvitvinsglass 46 Cl - Vinglass Munnblåst Glass Klar - 6292118
  Difference Crisp passer, akkurat som det høres ut, til friske og unge hvite viner som for eksempel Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc og rosévin. Formen på glasset understreker friskhet og aromaer av vinen, slik at du virkelig kan oppleve vinen og dens fulle potensiale. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Georg Jensen Bernadotte rødvinsglas 6 stk

  Georg Jensen Bernadotte rødvinsglas 6 stk
  Server en god rødvin til dine gjester og la de vakre rødvinsglassene fra Georg Jensen være bordets midtpunkt. Med det sofistikerte utseendet og en moderne eleganse vil de med garantert pynte opp og alle vet at vin smaker bedre, når den nytes fra
 • Holmegaard Perfection Brennevinsglass Klar 5,0 Cl 1 Stk.

  Holmegaard Perfection Brennevinsglass Klar 5,0 Cl 1 Stk.
 • Spiegelau Authentis Rødvinsglass 48 Cl 4-pakk - Vinglass Krystall Klar - 4400181

  Spiegelau Authentis Rødvinsglass 48 Cl 4-pakk - Vinglass Krystall Klar - 4400181
  4-pakning med Authentis rødvinsglass fra Spiegelau. Disse rødvinsglassene tilhører serien Authentis, som er en kombinasjon av spesialisert produksjonsprosess og dyp forståelse for vinglede. Den prisbelønte serien er det selvsagte valget for vinelskere. Glasset har klassisk rene linjer og fin tynn kant. Den generøse klokken fremhever smak og aroma på en autentisk måte og passer perfekt til røde viner. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Puccini Vinglass 56 cl 6-pakning Klar

  Puccini Vinglass 56 cl 6-pakning Klar
 • Frederik Bagger Crispy Madame Hvitvinsglass 35 Cl 2-pk - Vinglass Krystall Copal - 10459

  Frederik Bagger Crispy Madame Hvitvinsglass 35 Cl 2-pk - Vinglass Krystall Copal - 10459
  Hvitvinsglasset fra Frederik Bagger er laget av øko-vennlig, ikke-giftig krystallglass. Med produkter fra denne serien skaper du enkelt en elegant borddekking som passer perfekt for finere anledninger. Om hvitvinsglasset fra Frederik Bagger- Laget av krystallglass.- Diamantslipt og laget av glass.- Fra kolleksjonen Crispy.- 10 års garanti.- Kapasitet: 35 cl.- Kombiner hvitvinsglasset med et rødvinsglass fra Frederik Bagger. Vedlikeholdsinstruksjoner for hvitvinsglasset- Tåler temperaturer på opp til 180°C.- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Veritas Vinglass Cabernet/merlot 2-pk - Vinglass Klar - R-6449/0

  Riedel Veritas Vinglass Cabernet/merlot 2-pk - Vinglass Klar - R-6449/0
  Nydelige vinglass fra Riedel. Den tynne stetten gir et uttrykk av eleganse og høy kvalitet. Glassene har en rund og myk kuppel, det finnes flere forskjellige varianter av glass i samme serie. Alle glass fra serien Veritas tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Kosta Boda Château Vinglass 35 cl

  Kosta Boda Château Vinglass 35 cl
  Den flotte serien Château fra Kosta Boda tilbyr tidløse, elegante glass, fantastiske på det festdekkede bordet eller når man ønsker litt luksus i hverdagen.  Designet av Bertil Vallien som har jobbet på Kostas glassverk siden 1963 bå
 • Aida Connoisseur Extravagant Rødvinsglass 40,5 Cl 4-pk - Vinglass Krystall Klar - 16101

  Aida Connoisseur Extravagant Rødvinsglass 40,5 Cl 4-pk - Vinglass Krystall Klar - 16101
  Rødvinsglasset fra Aida har et elegant design med en sjenerøs kopp perfekt for kraftige rødviner. Det er laget av tynt krystallglass med en eksklusiv følelse og en fin, beskyttende forpakning. Om rødvinsglasset fra Aida- Fra kolleksjonen Connoisseur.- Laget av krystallglass.- Elegant look.- Antall i pakken: 4- Laget i Tyskland Vedlikeholdsinstruksjoner for rødvinsglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Veritas Vinsglass Oaked Chardonnay 2-pakk - Vinglass Klar - R-6449/97

  Riedel Veritas Vinsglass Oaked Chardonnay 2-pakk - Vinglass Klar - R-6449/97
  Veritas Vinsglass Oaked Chardonnay 2-Pakk fra Riedel. Vinglass Klar Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Carolina Gynning In Love Rosé/hvitvins 40 Cl - Vinglass Glass Klar - 666611

  Carolina Gynning In Love Rosé/hvitvins 40 Cl - Vinglass Glass Klar - 666611
  Et elegant rosé- og hvitvinsglass fra Carolina Gynning. Dette glasset har en høy fot og en avsmalet form, i fokus er portrettet av en sterk kvinne. Det er designeren Carolina Gynning som med stor lidenskap og kjærlighet har laget dette fargeglade motivet som gjenspeiler hennes boblende og utadvendte personlighet. Vi anbefaler at glasset vaskes for hånd. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Vivendi Karaffel + 2 st vinglass

  Vivendi Karaffel + 2 st vinglass
 • Holmegaard Ideelle - Per Lükten Idèelle 28cl Rødvinsglass

  Holmegaard Ideelle - Per Lükten Idèelle 28cl Rødvinsglass
  Holmegaards munnblåste glass serie Idèelle er designet av Per Lütken. Serien har en feminin form med myke, buede former som er behagelig å drikke av. Glassene tåler å vaskes i oppvaskmaskin på opptil 55 °C.
 • Georg Jensen Sky hvitvinsglass 6 stk

  Georg Jensen Sky hvitvinsglass 6 stk
  Det er ikke noe som er bedre enn å nyte et kaldt glass hvitt på terrassen på sommeren. Få det meste ut av det ved å nyte vinen fra et vakkert hvitvinsglass, som denne fra Georg Jensen. Hvitvinsglasset er en del av Sky serien og er laget av kryst
 • Vinglass Sauvignon Blanc 2-pakning

  Vinglass Sauvignon Blanc 2-pakning
 • Riedel Winewings rødvinsglass til Carbarnet eller Merlot

  Riedel Winewings rødvinsglass til Carbarnet eller Merlot
  Winewings-samlingen fra Riedel ble lansert i 2018, og den inneholder moderne vinglass som bryter med konvensjonene. Dette rødvinsglasset til Cabernet og Merlot er spesielt designet for dype, komplekse og meget syreholdige viner. Glasset har en bred
 • Kosta Boda Friendship Vin 50 Cl You & Me - Vinglass Glass Klar - 7091528

  Kosta Boda Friendship Vin 50 Cl You & Me - Vinglass Glass Klar - 7091528
  Vinglass fra Kosta Boda. Dette vinglasset tilhører serien Friendship som inneholder forskjellige kjærlighetsfulle og kreative motiver. Vinglasset blir en nydelig fargeklatt i hjemmet, og er en morsom serie å samle på. Serien er designet av Ulrica Hydman-Vallien og er laget av håndblåst glass. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Hay Tint Vinglass 2-pk - Vinglass Borosilicate Glass Grå - 541223

  Hay Tint Vinglass 2-pk - Vinglass Borosilicate Glass Grå - 541223
  Vinglasset fra Hay har et lekent, moderne design i vakkert borosilikat-glass perfekt til hverdag eller fest. Velg mellom ulike farger. Designet av HAY. Om vinglasset fra Hay- Laget av borosilikat-glass.- Finnes i forskjellige farger.- Lekent design.- Antall i pakken: 2- Høyde: 150 mm.- Kapasitet: 25.0 cl.- Diameter: 75 mm.- Laget i Kina Vedlikeholdsinstruksjoner for vinglasset- Produktet kan ikke brukes i mikrobølgeovn.- Håndvask anbefales. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Opacity Vinglass

  Opacity Vinglass
 • Spiegelau Salute Hvitvinsglass 47 Cl 4-pk - Vinglass Klar - 4720172

  Spiegelau Salute Hvitvinsglass 47 Cl 4-pk - Vinglass Klar - 4720172
  En 4-pakning med Salute hvitvinsglass fra Spiegelau. Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Hvitvinsglass Skibsglas, 17 cl

  Hvitvinsglass Skibsglas, 17 cl
  La hvitvinsglasset fra serien Skibsglas være en del av et klassisk middagsbord med historie. Med mer enn 3000 design bak seg var Per Lütken en av Holmegaards dyktigste glassblåsere. Serien Skibsglas er et av hans mest berømte design, og en anvend
 • Eva Solo Magnum Vinglass 90 cl

  Eva Solo Magnum Vinglass 90 cl
 • Carolina Gynning Love Me Rosé/hvitvins 40 Cl - Vinglass Glass Klar - 666614

  Carolina Gynning Love Me Rosé/hvitvins 40 Cl - Vinglass Glass Klar - 666614
  Et rosé- og hvitvinsglass med en unik design fra Carolina Gynning. Serien Love me består av vinglass, champangeglass og drinkglass. Alle glassene har motiv fra Carolina Gynnings kunstverk. Håndvask anbefales. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Holmegaard Bouquet 62cl Rødvinsglass

  Holmegaard Bouquet 62cl Rødvinsglass
  Serien Bouquet er designet for det moderne måltidet med smak og hygge i fokus, i tillegg til korrekt servering av vin. Det enkle og trendy glassdesignet står fint på festbordet i et hvert hjem, så vel som i hverdagen, og tåler å bli tatt frem o
 • Spiegelau Definition Hvitvinsglass 43 Cl 2-pk - Vinglass Krystall Klar - 1350162

  Spiegelau Definition Hvitvinsglass 43 Cl 2-pk - Vinglass Krystall Klar - 1350162
  Hvitvinsglasset fra Spiegelau er laget av høykvalitets krystallglass med en eksepsjonell klarhet og ekstra slitestyrke. Det har en bra designet kopp med en lett vekt for den ultimate drikkeopplevelsen. Kombiner med andre deler i serien og skap din personlige look. 2-pakning. Om hvitvinsglasset fra Spiegelau- Laget av krystallglass.- Eksepsjonell klarhet.- Fra kolleksjonen Definition.- Laget i Tyskland Vedlikeholdsinstruksjoner for hvitvinsglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Eva Solo Magnum Vin 90 Cl - Vinglass Glass Klar - 541037

  Eva Solo Magnum Vin 90 Cl - Vinglass Glass Klar - 541037
  Magnum vinglass fra Eva Solo. Dette glasset har en elegant design med en skrå kant. Det gir glasset særpreg, samtidig som det forsterker vinens aromaer for å gi deg en ekte smaksopplevelse. Passer perfekt til fyldige viner som med fordel kan luftes. Kan vaskes i oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Rød- / Hvitvinsglass PUCCINI 6-pk

  Rød- / Hvitvinsglass PUCCINI 6-pk
  Klassisk hvitvinsglass i 6-pk med strålende glans fra glassmesterne Leonardo. Vinglasset bryter lyset og smakene perfekt, og fremhever dine gode viner. V 560 ml Mål: H 24 cm, B 9,5 cm
 • Hvitvinsglass CHATEAU 6-pk

  Hvitvinsglass CHATEAU 6-pk
  Hvitvinsglass i serien CHATEAU, i 6-pk, fra Leonardo. CHATEAU er produsert i støtsikkert krystallglass (Teqton). CHATEAU hvitvinsglass fra Leonardo er glass ut over det vanlige. CHATEAU forgyller festen, og blir et vakkert innslag i vitrineskapet me
 • Spiegelau Definition Vinglass Universal 55 cl, 2 stk

  Spiegelau Definition Vinglass Universal 55 cl, 2 stk
  De flotte universale vinglassene fra Spiegelau er perfekte til de fleste vintyper, uansett farge og drue. Vinglasset er en del av Definition serien, har en kapasitet på 55 cl og er veldig allsidig og funksjonell. Den enkle, lett kurvede formen hjelp
 • Zieher Vision Fresh Vinglass 2-pk - Vinglass Munnblåst Krystall Klar - Z548001

  Zieher Vision Fresh Vinglass 2-pk - Vinglass Munnblåst Krystall Klar - Z548001
  Vinglasset fra Zieher har et moderne design i munnblåst glass perfekt til livlige hvitviner, lettere roséviner, Prosecco eller andre musserende viner. Den har en bred åpning slik at karbondioksidet kan fordampe skånsomt. Designet av Silvio Nitzsche. Om vinglasset fra Zieher- Moderne design.- Laget av munnblåst glass.- Bred åpning. Vedlikeholdsinstruksjoner for vinglasset- Tåler oppvaskmaskin.- Håndvask anbefales. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Spiegelau Authentis Borgogne 4-pk 75 Cl - Vinglass Krystall Klar - 4400180

  Spiegelau Authentis Borgogne 4-pk 75 Cl - Vinglass Krystall Klar - 4400180
  En 4-pakning med Authentis Bourgogne vinglass fra Spiegelau. Disse vinglassene tilhører serien Authentis, som er en kombinasjon av en spesialisert produksjonsprosess og dyp forståelse for vinglede. Den prisbelønte serien er det selvsagte valget for vinelskere. Glasset har klassiske rene linjer og en fin tynn kant. Den generøse klokken fremhever smak og aroma på en autentisk måte som passer ekstra bra til Bourgogneviner. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Spiegelau Definition Vinglass Bordeaux 75 cl, 2 stk

  Spiegelau Definition Vinglass Bordeaux 75 cl, 2 stk
  Det perfekte vinglasset fra Spiegelau til en fyldigere, kompleks vin med et høyt innehold med garvesyre. Vinglasset er derfor helt perfekt til viner som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec osv. Den generøse størrelsen fremhever drue
 • Holmegaard Charlotte Amalie Hvitvinsglass 13 Cl - Vinglass Klar - 4304902

  Holmegaard Charlotte Amalie Hvitvinsglass 13 Cl - Vinglass Klar - 4304902
  Charlotte Amalie Hvitvinsglass, 13 cl fra Holmegaard. Vinglass Klar Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Rødvinsglass Hammershøi 49 cl 2 stk.

  Rødvinsglass Hammershøi 49 cl 2 stk.
  Du føler umiddelbart arven fra Kählers stolte håndverkstradisjon når du holder i stetten og drikker av de nye vinglassene fra Kählers Hammershøi-serie. Proporsjonene er balansert og klassiske, og vinglassets formspråk i samspill med de ikonisk
 • Villeroy & Boch Newmoon Hvitvinsglass 30 Cl 4-pk - Vinglass Krystall Klar - 11-3653-8120

  Villeroy & Boch Newmoon Hvitvinsglass 30 Cl 4-pk - Vinglass Krystall Klar - 11-3653-8120
  Fire hvitvinsglass av krystall med en ekspressiv design fra Villeroy & Boch. Inspirasjonen kommer fra månens skjønnhet. Passer til både hverdag og finere anledninger. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Spiegelau Willsberger Burgunder 73cl 4-pakk - Vinglass Klar - 1416180

  Spiegelau Willsberger Burgunder 73cl 4-pakk - Vinglass Klar - 1416180
  Willsberger Burgunder 73cl, 4-Pakk fra Spiegelau. Vinglass Klar Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Riedel Shiraz Vinglass 70 Cl 2-pk - Vinglass Krystall Klar - R-4441/32

  Riedel Shiraz Vinglass 70 Cl 2-pk - Vinglass Krystall Klar - R-4441/32
  Vinglassene fra Riedel er perfekte til middagsfester og har elegant design med tynn fot og høy kopp med tynn åpning. De er laget av krystallglass. Om vinglassene fra Riedel- Elegant design med tynn fot.- Høy kopp med tynn åpning.- Laget av krystallglass.- Bredde: 101 mm.- Høyde: 244 mm.- Kapasitet: 70,9 cl.- 3 års garanti.- Disse vinglassene er en del av serien Exreme fra Riedel.- Finnes også som et champagneglass. Vedlikeholdsinstruksjoner for vinglassene- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Iittala Essence hvitvinsglass 33 cl., 8 stk.

  Iittala Essence hvitvinsglass 33 cl., 8 stk.
  De vakre og elegante hvitvinsglassene fra Iittalas Essence-serie vil gjøre ditt middagsbord unikt og pent, enda mere hvis hvitvinsglassene er kombinerte med rødvinsglass og vannglass fra samme serie.Kunstneren bak Essence-serien er Alfredo Häberli
 • Riedel Veloce Vin Riesling/zinfandel 2-pk - Vinglass Glass Klar - R-6330/15

  Riedel Veloce Vin Riesling/zinfandel 2-pk - Vinglass Glass Klar - R-6330/15
  Vinglasset fra Riedel har elegant design i glass med lang, tynn kopp perfekt til rosévin, hvitvin eller rødvin. Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Om vinglasset fra Riedel- Elegant design.- Finnes også som et drikkeglass.- Lang, tynn kopp.- Perfekt til rosévin, hvitvin eller rødvin.- Fra kolleksjonen Veloce.- Høyde: 247 mm.- Kapasitet: 57.0 cl.- Laget av glass.- 3 års garanti. Vedlikeholdsinstruksjoner for vinglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Wine vinglass medium, grønn

  Wine vinglass medium, grønn
 • Georg Jensen Sky rødvinsglass 6 stk

  Georg Jensen Sky rødvinsglass 6 stk
  Dekk et vakker og stilrent bord ved hjelp av de skulpturelle rødvinsglassene fra Georg Jensen, som er en del av Sky serien. Serien er designet av Aurélien Barbry og består av bartilbehør som shakere, målebegere og korketrekkere, men også annet
 • Kosta Boda Don't Stop the Music vinglass, 6 stk.

  Kosta Boda Don't Stop the Music vinglass, 6 stk.
  De elegante vinglassene i dette settet er et produkt av Kosta Bodas samarbeid med 'Stiftelsen Svenska Musikfonden' og deres arbeid med Sveriges musiker-elite. Glassene er gode å dekke bord med under middagen, men også til at velge ut, når du vil
 • Kosta Boda Line Vinglass 28 Cl - Vinglass Munnblåst Glass Klar - 7021506

  Kosta Boda Line Vinglass 28 Cl - Vinglass Munnblåst Glass Klar - 7021506
  Line Wine Glass from Kosta Boda. This wine glass belongs to the elegant Line series, designed by Anna Ehrner. The design is classic with a thin glass thread that winds around the glas. The glass thread has been put on by hand and the glass is mouth-blown in Småland. Fits perfect for festive occasions. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.
 • Kosta Boda Château Vinglass XL 35 cl

  Kosta Boda Château Vinglass XL 35 cl
  Stort tidløst vinglass med elegant design fra Kosta Bodas serie Château. Verdsatt for briljansen i det glitrende glasset som gir alle borddekkinger en følelse av luksus. Design: Bertil Vallien. Volum: 35 cl (25 cl). Høyde: 21,5 cm.Diame
 • Riedel Veloce Vin Pinot Noir/nebbiolo 2-pk - Vinglass Glass Klar - R-6330/07

  Riedel Veloce Vin Pinot Noir/nebbiolo 2-pk - Vinglass Glass Klar - R-6330/07
  Vinglasset fra Riedel har elegant, diamantformet design i glass med vid kopp på bunnen med tynn åpning på toppen perfekt for rødviner. Miks og match med andre deler av kolleksjonen for å skape den perfekte kombinasjonen. Om vinglasset fra Riedel- Diamantformet, elegant design.- Finnes også som et drikkeglass.- Vid kopp.- Fra kolleksjonen Veloce.- Perfekt for rødviner.- Høyde: 247 mm.- Kapasitet: 76.0 cl.- Laget av glass.- 3 års garanti. Vedlikeholdsinstruksjoner for vinglasset- Tåler oppvaskmaskin. Kjøp Vinglass og andre Glass hos Royal Design.

Vinglass skal presentere vinets lukter og smaker

Det kan høres litt urealistisk for noen, men det er mye egenskaper en vinglass skal ha for en vin vil presentere seg for deg på best mulig måte. En god tommelfingerregel er at vinglass bør ha en tulipanform, dvs. være bredere ved bunnen enn ved toppen.

Aromaer eller bukett, skal få lov til å bli sluppet av vinen når det får mye kontakt med luft. Det gjøres ved at glasset har en bred midten. Fyll ikke dit glass med vin for høy. Luktene blir deretter samlet oppover og møte deg mer fokusert når glasset har konisk topp.

Prøv å smake den samme vin i ulike typer glass og kjenn forskjellen!

Ulike glas for forksjellige viner

Hvite viner serveres kulere enn rødt, og derfor er generelt mindre hvitvin glass for å holde vin kjøligere lenger.

Rødvin skal utsettes for oksygen for å levere sin bouquet. Derfor rødvinsglass større, har bredere og mer volum.

Musserende vin er vanligvis servert i champagneglass i stedet.

Vinglass uten stett kan brukes til rødvin, hvitvin og som generelt glass til vann.

Portvin er vanligvis servert i portvinsglass, et mindre vinglass på stett.