Glass og porselen » Krus » Tekopper

Varemerker på tekopper:

Tekopper

Populær i tekopper

Flere tips om tekopper

Lang historie av tedrikking

Te er en drikk som vi mest sannsynlig har drukket lenge før den kristne æra begynte. Fra begynnelsen var nok te i sin enkleste form blader i vann. Den første historien om den kokte te er fra ca 2700 f.Kr. når den kinesisk keiser Shennong ved en feil skulle ha vært teblader i kokende vann. Han likte smaken og skal da ha gitt ordre om å dyrke te busker.

Fra kinesisk nasjonaldrikk til Europa

I årene siden Tang-dynastiet dukket opp i Kina var te den nasjonale drikke. I 780 skrevet den første boken på te - Chajing. Boken ble skrevet av Lu Yu og inneholder massevis av kunnskap om te og beskrivelser av hvordan te skal tilberedes og konsumeres.

Det var ingen te i Europa før i 1610 da den nederlandske begynner å importere te. Det var i begynnelsen en relativt dyr drink, noe som betydde at bare høy samfunnet kunne ha råd til å konsumere denne nyheten.

Mange forskjellige typer te

Te kommer i mange varianter og med mange forskjellige smaker. Earl Grey er det te som dominerer og likes av mange som en frokostte. Earl Grey er svart te. Andre varianter av te er:

  1. Grønn te - ikke oksidert
  2. Oolong - delvis oksidert
  3. Hvit te
  4. Gjæret te (Pu´er)
  5. Gule te

Å brygge te på best mulig måte

Å brygge sin egen te er ikke bare å blande varmt vann med blader. Det er et par ting å se etter de beste resultatene.

Vannet skal være frisk og kaldt vann fra springen.. Sørg for ikke å koke vannet i lang tid eller gjentatte ganger siden det gjør oksygenfattig vann, som igjen påvirker negativt smak.

Temperaturen varierer avhengig av tesort du ønsker å brygge. Svart te skal ha virkelig varmt vann (90-100 grader), mens grønn te blir bedre med en lavere temperatur rundt 80 grader.

Oppmalt teblader ikke trekke så lenge de grove bladene.